Connect with us

Actualitat

Santanyí fa oficial que presentarà al·legacions al PECMA i a la zonificació del lloguer turístic

L’equip de govern municipal considera un greu perjudici pels santanyiners l’aplicació d’aquestes noves normes

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la regidora, Maria Pons, s’han reunit amb la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, a la seu del Consell de Mallorca. Galmés i Pons han traslladat la preocupació existent a Santanyí pel que pot suposar l’aplicació del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA), que es troba en exposició pública, i per l’acord de zonificació del lloguer vacacional de l’illa, aprovat recentment al ple de la institució insular. De fet, segons ha dit Galmés “tant el PECMA com la zonificació tal i com estan redactats ara mateix, seran un greu perjudici pels interessos de Santanyí i la seva economia”.

Des de l’equip de govern municipal s’ha anunciat a Garrido que presentaran dues al·legacions a Pla d’Equipaments Comercials. La primera afecta a Cala d’Or, que s’ha inclòs al grup de nuclis on les noves superfícies comercials estan limitades a 700 metres quadrats de superfície, i que l’Ajuntament considera que hauria d’estar al grup que té la limitació a 2.500 metres quadrats. I la segona al·legació afecta al Polígon Industrial de s’Olivó a Santanyí, on l’equip de govern municipal també demana que les noves superfícies comercials estiguin limitades a 2.500 metres quadrats. L’Ajuntament considera que des del Consell es va cometre una errada durant la redacció del PECMA, ja la mateixa institució insular ja va aprovar en el seu moment l’ús comercial i industrial de s’Olivó.

I de la mateixa manera, s’ha fet arribar a la Conselleria de Territori, el gran malestar i preocupació que hi ha al municipi per la zonificació del lloguer turístic aprovada recentment, que ha inclòs els nuclis de Santanyí i es Llombards com a saturats turísticament.

Són tendència