Connect with us

Artà

Artà impartirà dos certificats de professionalitat de la família agrària i forestal

La lluita contra el control de plagues, la reforestació d’espais cremats o el desenvolupament d’empreses agroalimentàries i de producte local seran algunes de les matèries que s’impartiran en el curs, que comença el dijous 15 de febrer

Els majors de 30 anys o més tenen la possibilitat a Artà de poder-se qualificar a través de dos programes de formació i ocupació. Mitjançant aquest programa, denominat SOIB 30 Formació i Ocupació, finançat amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals,  es podrà accedir a una feina i a la vegada realitzar una formació vinculada, que conduirà aquestes persones a obtenir els certificats de professionalitat.

A Artà es realitzarà la formació dins l’àmbit de la família professional agrària, àrea forestal, i el nivell de qualificació professional serà de nivell 1. Els certificats es denominen Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i en conservació i millora de monts.

En aquest curs s’aprendrà a lluitar i a controlar plagues de manera respectuosa amb el medi ambient, a reforestar espais cremats, a mantenir espais forestals i a fomentar el desenvolupament d’empreses agroalimentàries i de producte local, entre d’altres matèries.

El curs tindrà una durada de 9 mesos

La idea és que hom es pugui formar segons les seves necessitats, motivacions i interessos a través d’un projecte de formació i ocupació que permeti millorar les competències laborals.

Els requisits per formar-ne part són: tenir 30 anys o més; estar inscrit/a al SOIB com a demandant d’ocupació en situació d’atur i poder ser beneficiari/ària d’un contracte per a la formació i aprenentatge.

Els alumnes-treballadors començaran el proper dia 15 de febrer de 2018 i el curs tindrà una durada de 9 mesos. La jornada de feina serà del 63’49 % i es realitzarà en el Parc Natural de Llevant i a d’altres indrets del municipi. El percentatge de formació de la jornada serà del 36,51% i es realitzarà a l’edifici municipal de Ses Escoles (Artà).

Són tendència