Connect with us

Comunitat

La contaminació que genera Son Sant Joan equival al 25% d’Es Murterar

L’ampliació de l’aeroport per augmentar el nombre de vols per hora provocarà un augment en la contaminació, segons Terraferida

Terraferida ha assegurat que la contaminació que generen els vols a l’aeroport de Son Sant Joan amb les maniobres d’aterratge i enlairament equival al 25 per cent del diòxid de carboni que produeix la central d’Es Murterar d’Alcúdia i la mateixa quantitat d’òxids de nitrogen.

Segons ha explicat en un comunicat l’entitat, l’augment de passatgers amb l’ampliació de l’aeroport per augmentar els vols per hora provocarà un augment en la contaminació.

Des de Terraferida han indicat que si s’analitza l’últim informe de l’Agència Europea del Medi ambient per un Boeing B737 (un model típic per a les operacions de Palma) per cada operació es consumeixen 824.65 kg de combustible.

“Multiplicat per les 208.787 operacions que hi ha hagut a Palma en 2017 tenim 540.000 tones de CO2, 2.150 tones d’òxids de nitrogen, 144 tones d’òxids de sofre, 1.670 tones de monòxid de carboni, 180 tones d’hidrocarburs no cremats i 146 tones de partícules no gasoses en suspensió inferiors a 10 micres”, han assegurat.

Quant a les estacions de qualitat de l’aire, l’entitat ha explicat que l’estació més propera amb dades accessibles és Sant Joan de Déu. Aquí, la mitjana anual de nivells d’òxid de nitrogen és de 25,6 g/m3 , un 64 per cent del valor límit i proper al valor de 30 g/m3 establert com a límit per a la protecció de la vegetació.

A més, d’un total de 6.994 mesures d’aquest gas durant l’any 2017, 1.710 superaven la referència mitjana de 40 g/m3 , un 24,5 per cent del total.

“Mesurar la contaminació és un deure públic, però no serveix de res si en l’actual situació de qualitat de l’aire, no es prenen mesures per reduir-la davant episodis que poden afectar l’entorn i la salut”, han lamentat.

Per tot, han demanat que per reduir el nombre d’operacions aeroportuàries es redueixin les places turístiques, eliminant la borsa de 43.000 noves places turístiques o reformant el Pla territorial per frenar el creixement urbanístic, entre d’altres mesures.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència