Connect with us

Actualitat

Manacor demana poder invertir els 30 milions que té de caixa

La “llei Montoro” o regla de la despesa obliga als Ajuntaments a guardar un percentatge de doblers que no poden utilitzar en els pressupostos municipals

Fa sis anys, després de descobrir un bon grapat d’arques públiques en nombres vermells, el ministre d’Hisenda, Montoro va promoure una regla de despeses que obliga als ajuntaments a guardar un percentatge de diners, que encara que es tengui, no es pot invertir.

Això suposa més de 19.700 milions d’euros que els diferents consistoris no poden gastar. Manacor és un d’aquests municipis amb superàvit. Concretament té 30 milions d’euros en caixa que no pot invertir a cobrir necessitats del poble i dels manacorins.

Davant això, el Consistori va aprovar amb l’abstenció del PP demanar al Govern central la derogació d’aquesta Llei, coneguda com a “Llei Montoro”. L’Ajuntament de Manacor vol revisar i actualitzar el finançament local i defensa l’autocontrol dels seus despeses i inversions.

Tots els grups consideren la llei “injusta” i consideren que els impostos que paguen els manacorins s’han d’invertir en millores pel municipi. De fet, la regidora socialista, Núria Hinojosa, qui va dur el debat al plenari de febrer a través d’una moció, va titlar al Partit Popular “d’hipòcrita”, ja que segons la socialista, s’endeuten ells i no deixen endeutar-se ni invertir als Ajuntaments.

El Partit Popular que va abstenir-se a la votació, va demanar la flexibilització però no l’eliminació, ja que segons la regidora d’Economia i Recursos Humans, Mª Antònia Sansó, aquesta mesura és “un estabilitzador que hi ha de ser per evitar gastos sense mesura”. Unes paraules que no van caure bé al grup de Miquel Oliver, que va demanar a la regidora menys prepotència; “insinua que si no hi sou vosaltres els altres no sabrem gastar amb mesura, el seu grup no ho fa tot perfecte, per molt que vostè ho cregui”; va apuntalar Oliver.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència