Connect with us

Actualitat

Manacor demana el descompte del 75% en vols de les Illes a la Península

Després que el PP rebutjàs el mateix descompte que a les Canàries en el Senat, el grup de Més-Esquerra va presentar una moció al ple que va ser aprovada per unanimitat

Després que la setmana passada els senadors populars a Madrid votessin en contra de l’increment del descompte de resident en els vols a la Península, que haurien passat d’un 50% de bonificació al 75%, el grup municipal de Més-Esquerra va presentar una moció per incitar al Govern Balear i al Govern Central a aplicar aquest descompte que consideren “just” i equiparar-ho així al descompte que tenen les Illes Canàries.

Els regidors del grup d’esquerres presentaren la moció

Miquel Oliver va demanar que es requerís un 100% de la bonificació de les taxes aeroportuàries als passatgers i un 75% del preu del bitllet. Joan Gomila, regidor d’AIPC, va voler afegir a la petició les mercaderies que segons el regidor d’AIPC “també es veuen discriminades a l’hora d’exportacions i importacions.”

Tots els partits van estar d’acord en considerar aquesta mesura “justa” i fins i tot insuficient, ja que segons Catalina Riera “fins i tot amb el 100% bonificat hi sortiríem perdent, ja que moltes vegades les combinacions horàries obliguen a haver de pernoctar una nit a un altre lloc, i ja suposa més cost”.

Els regidors del PP a l’Ajuntament, tot i la votació dels seus companys de partit al Senat, també van mostrar-se a favor de la rebaixa i l’equiparació a les Canàries. Una petició doncs, que l’Ajuntament de Manacor remitirà a les entitats competents.

Són tendència