Connect with us

Actualitat

L’ús del sòl rústic polaritza el ple de l’Ajuntament de Manacor

El PI i el PP presentaren mocions en contra de les nova llei d’urbanisme i de la zonificació del lloguer vacacional, respectivament,  impulsades pel Govern

El partit de Proposta per les Illes ha presentat en tots els plenaris on té representació municipal una moció per tal de rebutjar la modificació feta pel Govern d’Armengol a la Llei d’Urbanisme que prohibeix ampliar els habitatges unifamiliars legals de menys de 14.000m2 en sòl rústic. A Manacor no ha estat diferent i la regidora d’Urbanisme ha posat el debat sobre la taula.

El PI defensa l’ampliació sempre que no superi el 250m2, però els partits de l’oposició han considerat aquesta moció “innecessària”, ja que segons la regidora socialista “hem de preservar el territori”. Volem Manacor també ha mostrat la seva disconformitat igual que Més- Esquerra que han acusat al PP i PI de “cercar qualsevol excusa per estirar fora vila i els diners que es poden treure d’allà.”

Igual ha passat amb la moció defensada pel Partit Popular que insta al Consell Balear a què els propietaris d’habitatges construïts legalment en sòl rústic puguin optar al lloguer vacacional, encara que estiguin en sòl protegit. En aquest aspecte; la regidora Sansó ha volgut remarcar que la moció s’encaminava a la idea dels habitatges ja construïts.

Però tots els grups de l’oposició també si han mostrat “totalment” en contra.

Un debat que ha tingut dos caires marcats i on s’ha parlat de “filosofia de pensament”. I és que els partits de dretes hi han votat a favor de les dues, mentre que els partits d’esquerres han expressat el seu vot en contra.

Menorca o Eivissa?

 Les dues mocions han obert un debat més enllà de les demandes que presentaven i que ha mostrat una vegada més les diferències en matèria d’urbanisme dels grups municipals.

Les dues illes veïnes han estat els exemples utilitzats per Més-Esquerra per explicar la seva posició. “Anem cap a una Menorcanització i no una Eivissificació”; ha demanat Joan Llodrà. “Podem mirar pel bé individual per aconseguir vots o pel bé col·lectiu a llarg termini”; ha conclòs el regidor d’Esquerra.

El plenari de febrer va mostrar els desacords dels diferents partits en matèria d’urbanisme.

Volem Manacor i PSOE han compartit aquesta visió o “filosofia”; com ells han mateixos han qualificat aquestes diferències. Ambdós partits han defensat la idea de la regulació i control de la construcció i la massificació en sòl rústic. “Si no tots llogam can ostra i això és una festa”; ha ironitzat el regidor Carles Grimalt.

De totes maneres, tant una moció com l’altra han estat aprovades amb els vots a favor de l’equip de Govern (PP, PI i AIPC), més partidaris d’un estudi de cada cas i que deixi la possibilitat de reformes, ampliacions i lloguers, sempre que entri dins la legalitat, tot i que sigui en sòl rústic. Uns punts de vista massa allunyats, que potser tenen alguna implicació amb les dificultats de l’Ajuntament de Manacor per aconseguir l’anhelat Pla General.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES