Connect with us

Societat

L’ONU reclama a Espanya que allunyi als menors d’edat de les places de toros

El Comitè dels Drets del Nin vol prohibir l’entrada a les corrides als menors de 18 anys així com també que es facin toreros

L’ONU ha reclamat a Espanya que protegeixi els menors d’edat dels “efectes perjudicials” de les corrides de toros. Aquesta demanda s’ha fet en un informe de seguiment dels drets dels infants elaborat per les Nacions Unides.

La recomanació s’inclou en el punt 25 de l’informe, elaborat pel Comitè dels Drets del Nin, aprovat en la seva sessió 77ena, el 2 de febrer. A més de protegir els menors dels efectes nocius dels toros, l’informe també insta l’estat espanyol a fer més en educació i en la protecció de menors, amb recomanacions com la de combatre “els estereotips de gènere” dels llibres de text o el currículum escolar, o fomentar que tots els menors tenguin un accés igualitari als llibres, el transport o el menjador escolar que no deixi en situació de desavantatge els nins de famílies desfavorides.

Preocupació pel tracte als immigrants

A més, l’informe també mostra la preocupació de l’ONU pels “elevats nivells de violència” i el “tracte inadequat” que reben els menors immigrants o refugiats en els centres on són ingressats, així com les “denuncies per la prostitució de nines” i la manca d’accés a l’educació.

El Comitè dels Drets del Nin també critica Espanya pels ‘retorns en calent’ de menors que cerquen protecció internacional a les ciutats de Ceuta i Melilla, i que són retornats automàticament cap a l’Àfrica “sense les garanties necessàries”.

Són tendència