Connect with us

Comunitat

Alerten davant la Unesco d’urbanisme “especulatiu” a la Serra de Tramuntana

La promotora Mar Capital, especialitzada en habitatges de luxe, projecte un «poblet» amb un total de 21 cases de diferent grandària i format en una zona del Clot de Deià

El Grup Balear d’Ornitologia (GOB), juntament amb el Moviment veïnal de Deià, ha enviat una carta a la Unesco per alertar sobre el desenvolupament de projectes urbanisitics “especulatius” a la Serra de Tramuntana, i especialment el de ‘Petit Deià’ .

Segons ha explicat l’entitat ecologista en un comunicat aquest dimarts, aquests projectes “amenacen els valors de Patrimoni Cultural de la Serra de Tramuntana” i, per tant, “poden afectar de manera molt negativa” a l’entorn.

Així mateix, des del GOB han recordat que aquest espai natural va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO al mes de juny de 2010 i han lamentat que “l’activació d’aquestes urbanitzacions podria implicar la pèrdua d’aquest segell”.

Per tot això, en l’escrit tant el GOB com els Veïns de Deià han informat sobre els antecedents en contra del projecte i les gestions realitzades per l’entitat en els últims mesos.

Igualment s’adjunta una carta dels veïns del municipi on es transmet la situació i “pressió real” que es viu actualment al municipi i un plànol amb el sòl urbanitzable susceptible encara de ser desenvolupat en el municipi.

La promotora Mar Capital, especialitzada en habitatges de luxe, projecte un «poblet» amb un total de 21 cases de diferent grandària i format en una zona del Clot de Deià.

Són tendència