Connect with us

Actualitat

Algaida destinarà 2.320 euros al projecte d’agermanament amb Ciudad Antigua de Nicaragua

Procedents dels doblers recaptats en els foguerons de Sant Honorat i Sant Antoni

Els foguerons de Sant Honorat i Sant Antoni celebrat a Algaida, Pina i Randa, han propiciat una recaptació de 2320 euros. Com és ja habitual, aquests doblers es destinarà al projecte d’agermanament d’Algaida amb Ciudad Antigua de Nicaragua. La recaptació es fa gràcies a la venta per part de l’Ajuntament d’Algaida de llonganissa, botifarró i ventresca al preu de 2 euros, es destina a l’esmentat fi solidari.

L’Ajuntament d’Algaida és soci del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació des de l’any 1995, i com a tal ha anat aportant una quantitat anual per a projectes de cooperació, destinats a diferents indrets, però sobretot a Nicaragua.

LÍNIES DE TREBALL

-Convenis amb empreses del Municipi
L’empresa ubicada a Algaida, Oli Treurer, que té com a activitat principal la producció, envasament i comercialització de l’oli d’oliva verge extra “Treurer”, el qual forma part de la denominació d’origen “Oli de Mallorca, s’ha sumat a la col.laboració del projecte d’agermanament entre el municipi d’Algaida i el municipi de Ciudad Antigua de Nicaragua.

-L’Ajuntament d’Algaida i l’empresa SAT Castellitx Agrícola, que produeix i comercialitza Oli Treurer, ha signat un conveni amb el qual es lliuraran 300€ anuals que es destinaran a desenvolupar els projectes solidaris a Ciudad Antigua. Així mateix, hi destinarà 20 cèntims per cada botella d’oli que es vengui al terme municipal d’Algaida.

– Beques per a l’escolarització
S’impulsa un Programa de beques per tal que els infants de famílies amb menys recursos puguin assistir a l’escola. Amb l’aportació de 100,00 € per beca, es preveu que es puguin realitzar una trentena de beques per part d’associacions i particulars i promoure l’educació com a eina de desenvolupament social i humà.

– Jornades de treball de voluntaris
Després de l’experiència per part d’un grup de joves del nostre Municipi, també es treballa perquè els joves es desplacin fins a Ciudad Antigua i aportin els seus coneixements i el seu treball en benefici de la població de Ciudad Antigua. Per fomentar aquests viatges de treball, l’Ajuntament disposa d’unes beques de cooperació per als joves del Municipi d’Algaida.

– Activitats lúdiques i festes
L’Ajuntament d’Algaida promou la recaptació de donatius entre la població del Municipi per destinar-los al projecte d’agermanament. Així, quan s’organitzen les festes de Sant Honorat i Sant Antoni, la recaptació de les bosses de la torrada es destina a l’Agermanament. A més, també s’organitzen tallers i activitats solidàries per recaptar fons per al projecte solidari.

– Aportació econòmica municipal
L’Ajuntament d’Algaida disposa anualment al pressupost municipal una partida pressupostària per un import de 10.000,00 € per destinar-la al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Aquests doblers es destinen al desenvolupament del projecte d’agermanament i en benefici dels veïnats de Ciudad Antigua.

Són tendència