Connect with us

Comunitat

El GOB rebutja reunir-se amb la Federació hotelera de Mallorca

L’entitat ecologista considera que les sevs reivindicacions no tenen cap punt de confluència amb el sector hoteler

Després de rebre petició per part de la FEHM per mantenir una reunió amb l’entitat ecologista, el GOB ha decidit rebutjar la petició de reunió per diversos motius.

Segons aquesta entitat, “s’ha volgut fer creure que hotelers i ecologistes coincidien amb determinades crítiques a les polítiques turístiques del Govern, especialment en relació a les crítiques a l’impost turístic, i sobretot en relació a la qüestió del lloguer vacacional d’habitatges.Res més lluny de la realitat. Els arguments i justificacions que el GOB posa damunt de la taula així com les propostes per fer front a aquesta situació disten molt de tenir cap punt en comú amb els arguments que motiven a la Federació hotelera a posicionar-s’hi en contra. Prova d’això, és que després de la reunió mantinguda entre APTUR i la FHEM la setmana passada, la seva presidenta Immaculada de Benito, advertís que si el Govern continua «promocionant-lo» ells també s’hi dedicaran, eliminant així llocs de feina”.

En opinión del GOB, “un decreixement turístic que ha de començar per decréixer en capacitat d’allotjament, no només prohibint el lloguer de pisos plurifamiliars i establint una moratòria de noves llicències turístiques en habitatges al sòl rústic, si no també un decreixement de places hoteleres. Es el que nosaltres anomenam el 2×1, és a dir, que per a cada plaça turística que es vulgui donar d’alta, se n’han de donar dues de baixa”.

El GOB asesnyala, finalment, que no volen convertir-se en els aliats de conveniència del poder hoteler.

Són tendència