Connect with us

Actualitat

Manacor vol que tothom conegui la figura d’Antoni M Alcover

Presentat el programa d’actes de la Setmana Alcover

La XIII Marató de Rondalles, que enguany durarà més de desset hores, és un dels símbols i un dels ingredients indiscutibles de la Setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover. Dijous dia 1 i divendres dia 2 de febrer les rondalles, els escolars i tothom que ho desitgi ompliran el casal que ocupa la Institució Antoni M. Alcover. El músic Guillem Sansó, el grup Contarelles, els alumnes de l’IES Mossèn Alcover, els de l’IES Manacor, els de 440 Aula Musical, Ivan Costa i Llucia Serra, el clown Jaume, el grup Sa Cadernera o els múiscs Hoel Skonhaug i Irina Samanidis seran alguns dels que participaran a la marató de rondalles d’enguany.

“L’objectiu de la marató i de la Setmana Alcover és que al nostre municipi no quedi ningú que no conegui la figura d’Antoni M Alcover, crec que aquest programa d’actes és una oportunitat per reafirmar la nostre identitat com a poble i per projectar-nos com un municipi que estima la nostra cultura i les nostres arrels”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

“L’objectiu de la marató i de la Setmana Alcover és que al nostre municipi no quedi ningú que no conegui la figura d’Antoni M Alcover”, ha destacat la batlessa, Catalina Riera, durant la presentació.

Però la Setmana Alcover començarà abans, dilluns dia 29 de gener a les 20 h el concert de composicions mallorquines del segle XIX, que anirà a càrrec del tenor Antoni Lliteres i del pianista Joan Círia, i constituirà l’acte d’obertura de la Setmana Alcover d’enguany. Dimarts dia 30 a les 20 h, la Institució Alcover acollirà la presentació del llibre Cinc Rondalles Mallorquines, en versió català-castellà. Dimecres dia 31 de gener l’anterior responsable de la Institució, Maria Magdalena Gelabert, pronunciarà la conferencia Les dones de les rondalles mallorquines d’Antoni M. Alcover.

La XIII Marató de Rondalles, que enguany durarà més de desset hores, és un dels símbols de la programació d’actes

L’endemà, dijous dia 1, començarà la XIV Marató de rondalles amb l’assistència dels escolars de Manacor. L’horabaixa de dijous, a més l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover oferirà un taller de cançons de pagès. I divendres dia 2 de febrer l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de Mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig Na Camel·la. I durant tot divendres dia 2 la XIV marató de rondalles omplirà de fantasia i il·lusió la sala d’actes de la institució. A l’acte de presentació del programa d’actes també hi ha assistit  Maria del Mar Riera, presidenta de l’Associació d’Amics de la Institució Alcover acompanyada d’alguns familiars d’Alcover. 

En aquest enllaç podeu consultar el programa complet de la Setmana Alcover: http://www.manacor.org/imgdb/archivo_doc328578.pdf

Són tendència