Connect with us

Actualitat

Santanyí demanarà ser exclòs de la categoria de nuclis d’interior saturats

L’equip de govern considera incomprensible la classificació de dos nuclis urbans del municipis com a saturats turísticament

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí ha manifestat la seva preocupació davant la proposta de zonificació del lloguer vacacional presentada pel Consell de Mallorca el passat divendres 19 de gener. Segons la segmentació del mapa de l’illa que ha fet la institució insular, els nuclis de Santanyí i es Llombards, han estat catalogats com a “nuclis d’interior saturats”, el que vol dir que els habitatges només es podran destinar a lloguer turístic 60 dies a l’any. I això sempre que aquestes cases siguin la residencia habitual del propietari.

Per tot això, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’ha mostrat molt sorprès de la consideració que s’ha fet d’aquests dos nuclis del municipi de Santanyí. Segons Galmés, “és incomprensible que el Consell de Mallorca classifiqui es Llombards i el poble de Santanyí com a zones turístiques saturades. Tinc la sensació de que els redactors de la zonificació de l’illa no coneixen la realitat dels nostres pobles”. Per aquest motiu, el batle ja ha avançat que l’Ajuntament fa comptes demanar explicacions sobre els criteris que s’han seguit per prendre aquesta decisió, al temps que plantejaran la possibilitat de que aquests dos nuclis urbans siguin exclosos de la categoria de nuclis d’interior saturats.

Galmés també insisteix que això pot suposar un greu perjudici per a molts de santanyiners i per l’economia del municipi. En els darrers anys, el lloguer vocacional a ajudat a dinamitzar l’activitat econòmica de Santanyí, tant entre el comerç local, com a la restauració i al sector de la construcció local, i que s’ha complementat a la perfecció amb l’oferta i la planta hotelera existent. A més, el lloguer turístic ha impulsat la reforma i condicionament de molts habitatges i cases antigues, que no s’haurien rehabilitat i s’haurien degradat, segons l’Ajuntament.

 

Són tendència