Connect with us

Actualitat

36 nuclis urbans de Mallorca veuran limitat el lloguer turístic a 60 dies a l’any

Entre els municipis afectats hi figuren Randa, Ariany, Santanyí, Llombards, Es Carritxó i Ses Salines

La zonificació del lloguer de vacances proposada pel Consell de Mallorca, que preveu la seva aprovació inicial la setmana que ve, limitarà a 60 dies a l’any el lloguer turístic a plurifamiliars i unifamiliars que siguin habitatge principal en un total de 36 nuclis urbans de litoral i d’interior classificats com saturats.

Així ho ha manifestat aquest divendres la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, qui ha indicat que Mallorca s’ha dividit en set zones, entre elles la del sòl rústic protegit on estarà prohibit qualsevol tipus de lloguer turístic. El sòl rústic protegit està format per les Àrees naturals d’especial interès d’alt nivell de protecció (ANNP), les Àrees naturals d’especial interès (ANEI), les Àrees rurals d’interès paisatgístic (ARIP), les Àrees de prevenció de riscos (APR ) i les Àrees de protecció territorial (APT). Concretament, el document “provisional” considera nucli litoral saturat aquells que normativament ja s’han declarat zones madures: com és el cas de la Platja de Palma que pertany a Llucmajor.

Cap municipi del Llevant s’ha vist afectat per aquesta classficació, en canvi si que veuran condicionat el lloguer turistíc alguns indrets del Pla i el Migjorn

Cap municipi del Llevant s’ha vist afectat per aquesta classficació, en canvi si que veuran condicionat el lloguer turistíc alguns indrets del Pla i el Migjorn. Entre els municipis classificats com a saturats hi figuren Randa, Ariany, Santanyí, Llombards, Es Carritxó (Felanitx) i Ses Salines, entre d’latres. A la resta de nuclis de litoral i d’interior, en no ser considerats saturats, estarà permès el lloguer de vacances a plurifamiliars i unifamiliars els 365 dies de l’any. Per la seva banda, el sòl rústic comú tindrà permès el lloguer turístic de unifamiliars els 365 dies i el d’unifamiliars i plurifamiliars durant 60 dies a l’any. Per determinar si un nucli urbà està saturat o no, Garrido ha explicat que s’ha tingut en compte la incidència del lloguer de vacances sobre les infraestructures i recursos, la caracterització social dels nuclis, l’accés a l’habitatge dels residents i la relació entre habitatges destinats al lloguer turístic i sobre el parc total d’habitatges.

Els nuclis d’interior saturats són 31: Alcúdia, Randa (Algaida), Ariany, Port des Canonge (Banyalbufar), Orient (Bunyola), Ullaró (Campanet), Deià, Llucalcari (Deià), Sa Cala (Deià), s’Empeltada (Deià), Ses Coves (Deià), S’Esglaieta (Esporles), Estellencs, Es Carritxó (Felanitx), Fornalutx, Marratxinet (Marratxí), Pollença, Es Vilà (Pollença), La Font (Pollença), Santanyí, LLombards (Santanyí), Ruberts (Sencelles), Ses Salines, Sóller, Biniaraix (Sóller), L’Horta (Sóller), Valldemossa, Es Port (Valldemossa), S’Arxiduc (Valldemossa) i Son Ferrandell (Valldemossa).

Són tendència