Connect with us

Actualitat

Ses Salines presenta a Fitur la declaració de 2018 com l’any fenici

La declaració implica la adhesió del municipi a una Ruta internacional dels fenicis per afavorir el turisme cultural

 L’Ajuntament de ses Salines, present a la Fira Internacional de Turisme FITUR 2018, que es celebra del 17 al 21 de gener, al recinte firal de Madrid (IFEMA), ha aprofitat la presència del principals emissors de turisme nacional per presentar la declaració de 2018 com l’any fenici a ses Salines.

Segons ha explicat el batle de ses Salines, Bernat Roig, el ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, aquesta declaració “com una eina per promocionar la cultura fenícia al municipi que ens permeti aconseguir una millor visibilitat i projecció internacional”.

Antecedents

L’any 1994, el Ministeri de Turisme d’Itàlia va presentar el projecte de la Ruta dels Fenicis com un itinerari cultural del Consell d’Europa. L’any 2003 la Ruta va ser acceptada per l’institut d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa i, el 2011 sorgeix la Confederació Internacional de la Ruta dels Fenicis, que obre les portes a l’adhesió dels països interessats.

La ruta fenícia pretén aglutinar dins un mateix itinerari cultural, les diferents zones que tenguin relació amb les rutes nàutiques fenícies des del segle XII aC., ja siguin colònies, jaciments arqueològics, punts de contacte amb altres cultures, etcètera.

Segons la regidora de Turisme, Antònia Garcías, el jaciment fenici/púnic de Na Guardis és un dels enclaus més emblemàtics de tota la Mediterrània Occidental, sent l’única factoria púnica situada sobre un illot. “Amb aquest jaciment, ja es justifica sobradament l’adhesió a la Ruta i ho reforcen, a més, els diferents jaciments d’època talaiòtica existents en el municipi, els quals eren punt de comerç amb els fenicis”.

Garcías afegeix que l’adhesió a aquesta ruta internacional “pot afavorir el Turisme Cultural que volem  com a part complementària dins el model de municipi que hem de promoure, amb els eixos turisme-esport-cultura”.

Activitats programades

Amb l’objectiu de donar visibilitat als jaciments de Na Guardis (Colònia Sant Jordi) i Na Galera (Palma), promocionar la ruta dels fenicis i aconseguir fons per a futures excavacions d’ambdós jaciments, s’han organitzat tot un seguit d’activitats lúdic-esportives.

Així, s’ha organitzat una regata amateur des del jaciment de Na Galera (Palma) fins a Na Guardis (Colònia), que es celebrarà en el marc de les festes de Sant Jordi a la Colònia, al mes d’abril, i que culminarà amb un sopar solidari per recaptar fons per a futures excavacions. També es faran visites guiades al jaciment de Na Guardis i un mercat artesanal d’època fenícia a la zona del port.

Per dur a terme aquestes activitats, es realitzaran tasques de neteja i conservació del jaciment que aniran a càrrec de l’Associació d’Amics de Na Galera, que comptem amb experts en arqueologia fenícia i el suport de l’Associació Hotelera de la Colònia de Sant Jordi.

Antònia Garcías ha destacat que ses Salines està present a Fitur amb tota la seva oferta turística; ja sigui turisme esportiu, cultural, gastronòmic, arquitectònic i familiar. “Enguany presentam a més l’any fenici del municipi perquè el mercat nacional en tengui constància i posar en valor el gran legat cultural i arqueològic que tenim a ses Salines i a la Colònia de Sant Jordi, com una alternativa i un complement al turisme de sol i platja”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència