Connect with us

Oci i Cultura

Aquest dijous: IB3 estrena el documental “Guillem d’Efak. L’ànima negra de l’illa”

És una aproximació a la vida del poeta i cantant molt vinculat a Manacor

Aquest dijous a les 22.40h els espectadors d’IB3 Televisió i de Televisió de Catalunya podran veure el documental Guillem d’Efak. L’ànima negra de l’illa. Una producció original de la productora barcelonina Manual amb la coproducció d’IB3, Televisió de Catalunya, Nova Televisió i, amb la col·laboració de l’empresa GOC Networking, el celler Ànima Negra, Baleària i la Fundació Carulla.

Guillem d’Efak. L’ànima negra de l’illa és una aproximació a la vida del poeta i cantant molt vinculat a Manacor. (Guinea Equatorial 1929- Mallorca 1995). En Guillem d’Efak va ser un poeta i cantant mallorquí d’origen guineà. Era una persona molt culta (tot i els seus orígens humils), intel·ligent, ocurrent, divertida, amb una sensibilitat excepcional i tremendament vital. Li agradava tant jugar a seduir i provocar situacions que fàcilment podien convertir-se en anècdotes que, amb el temps, s’ha anat creant al seu voltant tota una sèrie de llegendes que l’han acabat convertint, efectivament, en una mena de mite.

Al documental l’actor i dramaturg Pep Tosar vol fer una obra de teatre sobre en Guillem d’Efak i viatja a Mallorca per entrevistar els qui el van conèixer. És un viatge que l’endinsa en la vida d’un personatge fascinant que, com ell deia, “només estava compromès amb la vida” però que, com recorden els qui el van conèixer, tenia un profund compromís amb el poble.

Són tendència