Connect with us

Actualitat

Un nou edifici polivalent a Cala d’Or acollirà dependències municipals i el quarter de la Guàrdia Civil

Les actuals oficines de l’Ajuntament al nucli costaner han quedat petites i el nou edifici evitarà que els resident de Cala d’Or s’hagi de desplaçar a Santanyí

Un nou projecte marcarà el 2018 a Cala d’Or, ja que l’Ajuntament de Santanyí començarà la construcció d’un nou edifici polivalent al nucli costaner per ubicar-hi dependències municipals, així com el quarter de la Guàrdia Civil. Actualment, totes les oficines de l’Ajuntament a Cala d’Or estan separades en diferents ubicacions, on els espais han quedat petits o obsolets, dificultant el dia a dia del treballadors, funcionaris i veïnats que hi han de ser atesos. És per això, que des de l’equip de govern santanyiner, s’ha decidit tirar endavant aquest projecte, amb l’objectiu d’acostar l’Ajuntament als ciutadans i que l’administració guanyi en proximitat i presència al poble. Es tracta d’una passa més per descentralitzar els serveis, donada la importància del nucli de Cala d’Or dins el municipi. De fet, ja s’havien donat algunes passes per acostar serveis com l’oficina de recaptació de tributs, urbanisme, l’arxiu municipal, registre, padró, etc., i que ara estaran unificats en un sol edifci al nucli costaner.

Les noves instal·lacions s’ubicaran al costat dels edificis que actualment ocupen la Unitat Bàsica de Salut de Cala d’Or, l’Escoleta Municipal i l’Escola de Música Adagio. El projecte tindrà un pressupost que puja a 1,4 milions d’euros, dels quals el Govern de les Illes Balears en subvencionarà 500.000; s’espera que les obres comencin al novembre d’enguany. En estar a una zona turística, durant la temporada s’hauran d’aturar les obres i acabar el projecte entre la tardor i l’hivern de 2019 i principis de 2020.

Les noves instal·lacions s’ubicaran al costat dels edificis que actualment ocupen la Unitat Bàsica de Salut de Cala d’Or, l’Escoleta Municipal i l’Escola de Música Adagio. El projecte tindrà un pressupost que puja a 1,4 milions d’euros

Aquest edifici, a més d’unificar dependències municipals, també allotjarà l’Oficina d’Informació Turística de Cala d’Or i un nou espai per la Guàrdia Civil. D’aquesta manera, la benemèrita podrà disposar dels traductors de l’oficina de la Regidoria de Turisme en cas de necessitat. De fet, el projecte redactat per l’Ajuntament de Santanyí s’ha consensuat al màxim amb la Guàrdia Civil perquè s’hi trobin en les millors condicions possibles, ja que l’edifici que ocupen ara mateix els hi ha quedat petit. A més, a l’edifici també hi haurà nous espais a disposició dels veïnats per a reunions i realitzar diferents activitats.

El projecte ja està redactat, i aviat s’obrirà el període d’exposició pública perquè les empreses interessades puguin estudiar-lo per presentar ofertes, i les obres puguin començar al novembre en acabar la temporada turística.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència