Connect with us

Comunitat

Els darrers set dies: Ateses més de 27.000 urgències als hospitals públics i atenció primària

El servei del 061 Salut Respon ha atès 446 consultes telefòniques

El Servei de Salut està en contacte diari amb els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària per fer el seguiment de les necessitats assistencials de la població. En aquest sentit, està previst habilitar espais adequats d’observació als centres hospitalaris per a l’atenció dels pacients i s’estan mobilitzant més recursos per tal de donar resposta a l’increment de la pressió als serveis d’urgències, que és un fet habitual en aquesta època de l’any.

En aquest sentit, en els darrers set dies s’han registrat 27.217 urgències: 8.819 als hospitals públics i 18.398 als serveis d’urgències d’atenció primària. Del total d’urgències dels hospitals, 1.223 han requerit d’ingrés, el que suposa un 13,8 % del total.

L’augment de l’activitat a les urgències és conseqüència de la detecció d’una alta incidència de diferents patologies respiratòries, entre les quals es troba el grip. La darrera taxa de grip registrada a les Illes Balears és de 95,64 casos per cada 100.000 habitants. Suposa un lleuger augment respecte a la taxa registrada la setmana anterior, amb 81,18 casos.

L’Hospital de Manacor té obertes totes les seves unitats de servei

Totes les unitats estan obertes. La contractació de personal està ajustada a les necessitats i a l’espai disponible, segons l’Ib-Salut. S’han contractat llits d’hospitalització a l’Hospital de Llevant per a ingressos de pacients amb patologies mèdiques, per si es produeix un increment important de la demanda assistencial.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES