Connect with us

Actualitat

Milers d’escolars participen enguany activament de la festa de Sant Antoni a Manacor

S’han repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s’encarregaran de convertir en caretes de dimoni

Les activitats santantonieres que l’Ajuntament de Manacor ofereix als alumnes del municipi “són importants perquè hi participen els escolars i mostren als més petits com d’important és col·laborar en aquesta gran festa per mantenir-la viva”, segons la batlessa Catalina Riera.

Una de les activitats que ha permès que els escolars de sisè de primària del municipi tenguin el seu propi fogueró a la plaça de sa Bassa dia 16 de gener és Sant Antoni fa amics. Amb l’ajuda de diferents artistes de Manacor els alumnes elaboren les figures que coronaran el fogueró que cremarà dimarts dia 16 i que enguany retratarà la convivencia entre diferents cultures.

A més d’aquesta activitat, l’Ajuntament de Manacor ha repartit prop de 5.000 fitxes entre els escolars, que ells mateixos s’encarregaran de convertir en caretes de dimoni. Però això no és tot, els alumnes dels diferents cicles d’educació infantil i primària acudiran a alguna de les activitats didàctiques que ofereixen els Serveis Educatius Municipals. Els infants de sisè d’educació infantil coneixen les músiques que envolten la festa de Sant Antoni i les aprenen a interpretar amb l’activitat Sona, sona, Sant Antoni, un taller dramatitzat que va a càrrec de Produccions de Ferro.

Els infants de sisè d’educació infantil coneixen les músiques que envolten la festa de Sant Antoni i les aprenen a interpretar amb l’activitat Sona, sona, Sant Antoni

Els alumnes de segon de primària poden veure l’animació Un vestit nou per a sant Antoni, que ratrata la vida del sant i la tradició de la festa, que també han ideat des de Produccions de Ferro. I els alumnes de quart de primària aprenen a glosar amb el taller Una glosa mai fa nosa, que imparteixen els Glosadors de Mallorca. Amb aquest taller els participants aprenen a glosar i a fer combats de picat.

 Aquestes activitats estan destinades a diferents cursos d’educació infantil i primària i hi participen alumnes de totes les escoles del municipi de Manacor, en sessions prèviament concertades. A Manacor les activitats s’han realitzat a la carpa instal·lada a la rambla del Rei En Jaume però també es desenvoluparan en centres escolars de Porto Cristo i Son Macià.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES