Connect with us

Comunitat

Montoro es compromet a tancar el nou REB de Balears abans d’abril

Una comissió bilateral haurà de fixar abans l’avantprojecte de llei amb els nous avantatges fiscals, ajuts pel transport i un fons d’insularitat

“Hem pactat amb Montoro que en el primer trimestre de 2018 estigui aprovat l’avantprojecte de llei del nou Règim Especial de Balears (REB) en la comissió mixta bilateral. L’acord compensarà la insularitat amb un Fons d’Insularitat,  ajuts en matèria de transports i amb un paquet de mesures fiscals adreçades als ciutadans i les empreses de les illes”.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions després d’arribar a un compromís aquest dimarts amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en una reunió celebrada a Madrid.

Armengol ha destacat que d’aquesta manera “es fa justícia a una reivindicació històrica i col·lectiva dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, compartida per totes les formacions polítiques i el teixit empresarial de la Comunitat”, i que ha actuat unida en una qüestió tan important per a la societat balear.

Un dels grans objectius del REB és la creació d’un Fons d’Insularitat que garanteixi rebre inversions addicionals de l’Estat per compensar el desequilibri territorial derivat de la insularitat

Un dels grans objectius del REB és la creació d’un Fons d’Insularitat que garanteixi rebre inversions addicionals de l’Estat per compensar el desequilibri territorial derivat de la insularitat, com són els sobrecosts de bens i serveis, així com aquells associats a la discontinuïtat territorial de les infraestructures, al tractar-se d’un arxipèlag.

El fons ha d’assegurar una inversió mínima garantida cada any per destinar a inversions i finançar actuacions relacionades amb els desavantatges que produeix el fet insular i plurinsular, ja sigui amb iniciatives dirigides a la ciutadania o al conjunt de les empreses.

Així mateix, en matèria de transports, el Govern manté la reivindicació d’augmentar el descompte de residents fins al 75% en viatges a la Península, i els ajuts al transport públic per carretera que millorin la mobilitat al territori.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència