Connect with us

Artà

Artà vol festa grossa per Sant Antoni, però amb responsabilitat

L’Ajuntament ha engegat la campanya “Sant Antoni és tradició. És cultura. És sentiment. És festa… Pren-te-la amb responsabilitat”

El passat mes de Novembre, es va aprovar per Ple el ‘Pla municipal d’actuacions sobre consum de drogues i conductes addictives’. És un Pla de prevenció que s’ha treballat  per una comissió formada per personal tècnic de la Regidoria de Serveis Socials, Policia Local, personal tècnic del Consell de Mallorca, representants de centres escolars i AMIPAs així com del Centre de Salut. En moltes de les reunions celebrades sortia el tema de l’abús de l’alcohol durant la festa de Sant Antoni i la importància de fer alguna actuació per minimitzar-ne l’efecte tan negatiu per a les persones, sobretot adolescents, i per a la festa. Així, per enguany, com a primera proposta que es fa amb el Pla aprovat, es va plantejar la realització d’un missatge clar que definís la festa per substituir la convidada a un botellot en què darrerament sembla que s’ha convertit com a reclam de la diada.

Representants de la comissió de seguiment i la regidora de serveis socials, Aina Comas, es reuniren amb l’Obreria per tal de determinar la manera de presentar la festa als adolescents. Des del primer moment els obrers varen ser receptius i manifestaren el seu acord amb la importància de cuidar la festa, tal com ha de ser, i treballar des d’una perspectiva de la prevenció, de la formació i de la informació per pal·liar el consum d’alcohol sobretot per part de menors.

El missatge institucional es donarà a conèixer per tot el poble a través de cartells i adhesius que es penjaran als indrets més concorreguts del municipi

De fet, aquest és el tercer any consecutiu que a tots els centres educatius d’Artà s’imparteixen tallers de prevenció del consum d’alcohol i drogues per part d’Energy Control finançats per l’Ajuntament. Aquesta setmana s’han organitzat xerrades conjuntes al Teatre de tots els centres educatius que imparteixen educació secundària per explicar què és la festa, d’on surt i què significa, es faran xerrades per a tots els alumnes donant un caire educatiu en el tema de consum de l’alcohol. Els repartiran uns adhesius dissenyats des de l’Ajuntament per a l’ocasió que expressen l’essència de la festa. Aquest mateix missatge es donarà a conèixer per tot el poble a través de cartells que es penjaran als indrets més concorreguts del municipi.

I és que la festa és responsabilitat de tothom. Per això, la regidora que ha impulsat el Pla, Aina Comas, agraeix la implicació de tota la comunitat en la transmissió del missatge i subratlla la bona resposta que han tengut les persones que han participat en l’elaboració d’aquest Pla i d’aquesta iniciativa que s’engega enguany, i que passa a formar part del conjunt d’actuacions que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament. Sant Antoni és tradició. És cultura. És sentiment. És festa… Pren-te-la amb responsabilitat, diu la campanya municipal.

Són tendència