Connect with us

Actualitat

L’Ajuntament de Manacor condemnat a pagar 300.000 euros a cinc treballadors per irregularitats laborals

Els fets succeïren durant l’anterior legislatura; cinc educadors socials foren els treballadors afectats

L’Ajuntament de Manacor haurà d’indemnitzar amb 119.000 euros a cinc educadors socials que treballaren durant la passada legislatura amb una empresa subcontractada pel consistori però fent funcions que correspondrien al personal laboral de l’Ajuntament manacorí.

Això ho ha confirmat una sentència judicial que reconeix el dret dels treballadors a tenir les mateixes condicions laborals que la resta de personal funcionari en vista que feien les mateixes funcions. Per tant, ara, l’Ajuntament haurà de pagar la diferència salarial que existia entre el que cobraven els treballadors demandants de l’empresa externa i el que els correspondria com a personal de l’Ajuntament.

Així, els cinc treballadors en qüestió, segons indica la sentència, treballaven en instal·lacions públiques, rebien ordres directes del regidor de la seva àrea, tenien ordinador i fins i tot, mail corporatiu. Així mateix, apareixien en el llistat telefònic de treballadors de l’Ajuntament, coordinaven les seves vacances i foren nomenats representants de l’Ajuntament en algun cas.

La sentència també obliga a incorporar a aquests a la plantilla; un fet que l’actual batlessa, Catalina Riera ha qualificat “de beneït”; ja que això ha permès incorporar a cinc educadors socials, necessaris en l’àrea de Serveis Socials; “que d’altra manera no es podien contractar”. Aquestes places sortiran a concurs públic.

Aquestes places sortiran a concurs públic

A més, Riera també ha volgut remarcar la idea que en cap cas des de l’Ajuntament “es va fer en mala fé” i ha assegurat que es depuraran responsabilitats en cas que n’hi hagi, tot i que ha assenyalat “molts regidors de la passada legislatura ja no hi són”.

LLodrà durant el plenari

El tema ha estat debat del plenari a raó d’una pregunta del grup Més-Esquerra qui en boca del regidor Llodrà, ha mostrat la seva total disconformitat amb l’actitud de l’Ajuntament. “No hi havia control per part de Recursos Humans perquè ningú se n’adonés de la situació dels treballadors” explicà Llodrà; “si això hagués passat a una empresa privada hi hauria crits i renou, no es poden perdre 300.000 euros així”; replicà el regidor d’Esquerra Republicana.

També des de l’equip de Govern; l’actual regidora de Serveis Social, Maribel Bauzà, ha explicat que l’Ajuntament va arribar a un acord perquè la despesa no fos més gran i que els 181.000 euros restants són els salaris dels cinc educadors aquest 2018.

Llodrà no ha volgut acabar sense demanar una relació de llocs de feina immediatament; “si hi hagués hagut la relació de llocs de feina que demanem des de fa temps no hi hauria aquests problemes.”

Són tendència