Connect with us

Actualitat

Un projecte de la reforma i reconversió de la platja de s’Arenal guanya el concurs internacional Europan 14

El premi servirà per finançar el projecte, que ha estat elegit d’entre  1.000 participants de 35 països

El projecte “Agora 4.8” per a la reforma i reconversió de la platja de Palma, s’Arenal de Llucmajor presentat  per Catalina Salvà, llucmajorera i Héctor Ortín de Salvà Ortín Arquitectes, ha resultat guanyador d’Europan 14, un concurs internacional d’àmbit europeu per a arquitectes menors de 40 anys.

La proposta del grup Salvà Ortín Arquitectes per a Platja de Palma, planteja una resposta complexa en diferents àmbits, com la generació d’una nova centralitat urbana amb la transformació de la Plaça Major, el carrer Gran i General Consell, el parc municipal i l’equipament comercial i administratiu. Així mateix, apunta cap a la regeneració i ampliació de la xarxa d’espais públics, un nou anell de transport públic i actuacions sobre les mitgeres. L’emplaçament del concurs és fruit de la proposta realitzada pel Consorci Urbanístic de Platja de Palma amb el suport de l’Ajuntament de Llucmajor.

Des de l’Ajuntament de Llucmajor, el regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs, apunta que aquest projecte “suposa una millora molt important per a s’Arenal perquè canvia la zona de dalt a baix en tots els sentits. Quan els arquitectes t’expliquen la seva idea, la veritat és que és molt engrescadora però hem de ser realistes i tenim clar que és un projecte a llarg termini, a executar en fases i que hem de tenir en cartera per quan vagin sortint subvencions externes”.

El pressupost de tot el concurs d’idees és de 80.000 euros finançats per la Comunitat Europea, el Ministeri de Foment i el mateix Consorci Platja de Palma. Per tal de dur a terme aquest projecte, el Consorci Platja de Palma i l’Ajuntament de Llucmajor, es varen inscriure al programa Europan que impulsa concursos d’idees urbanes i arquitectòniques cada dos anys i té com a objectiu aprofundir en el coneixement i la recerca en el camp de l’hàbitat i de l’urbanisme a través de l’intercanvi entre professionals de països d’Europa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència