Connect with us

Actualitat

Adjudicat el contracte per al projecte de reforç i reordenació del dic d’abric de Cala Rajada

El pressupost és de 279.965,70 euros i l’empresa té un termini de sis mesos per redactar el projecte

Ports de les Illes Balears (PortsIB) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per a la reparació i millora del dic d’abric de Cala Rajada, obra que està prevista que comenci a executar-se a finals de l’any 2018. L’empresa que realitzarà aquesta tasca és la UTE E3 SOLINTEG – MARCIGLOB per un import de 279.965,70€ més IVA, amb una baixa del 37%. En total s’han presentat vuit ofertes. El termini per redactar el projecte és de sis mesos.

El contracte té l’objectiu de definir les actuacions per revisar els elements de protecció del dic d’abric, analitzar la seva funcionalitat i operativitat actual, proposar actuacions de redisseny, reforç, consolidació, rehabilitació o substitució, i descriure i valorar els processos ideats. D’aquesta manera es reduiran els nivells de rebossament d’aigua de la mar sobre el dic exterior; s’atenuarà la difracció i nivells d’agitació de la dàrsena interior; se reformarà i s’impermeabilitzarà la coberta de les edificacions adossades a l’espatlló del dic.

D’altra banda, el projecte preveurà actuacions per reordenar els usos a l’explanada i al moll adossat al dic, com ara magatzems, cantina, benzinera, vial d’accés de vehicles pesats, pèrgola, venda de tickets, golondrines, xarxes de pescadors, etcètera, i hi inclourà el disseny de les edificacions necessàries.  Finalment, contempla l’assistència tècnica a la direcció de les obres.

Aquesta intervenció dóna resposta a les demandes històriques de la població de Capdepera. De fet, com a conseqüència de la falta de manteniment de les instal·lacions, el 21 de gener del 2017 el dic d’abric del port de Cala Rajada es va rompre. Arran d’aquesta situació d’emergència, Ports de les Illes Balears hi va actuar urgentment executant-hi unes obres la passada primavera.

Són tendència