Connect with us

Actualitat

Regidors d’Artà i Capdepera signen una declaració en contra de l’Acord Econòmic i Comercial ZETA

Conjuntament amb regidors d’altres cinc municipis de Mallorca

Regidors de set municipis mallorquins s’han adscrit a la posició de la Plataforma No al TTIP Mallorca i han signat una Declaració Municipalista contra l’Acord Econòmic i Comercial Global (ZETA) entre la Unió Europea (UE) i Canadà, “per la defensa del principi de subsidiarietat, la sobirania local i la democràcia”. La declaració ha estat signada per regidors d’Artà, Sóller, Palma, Marratxí, Esporles, Capdepera i Inca, segons han informat la plataforma.

Es tracta d’una de les accions que el col·lectiu està duient amb l’objectiu de frenar la ratificació del ZETA, aprovat pel Parlament Europeu el mes de febrer i tot esperant la ratificació necessària per part dels parlaments estatals, federals i subfederales dels països de la UE.

Un dels aspectes que critica aquesta declaració és que el Govern central vulgui ratificar aquest acord per “procediment d’urgència”. En aquests moments, el Consell de Ministres ja li ha donat el vistiplau i ho ha remès al Congrés dels Diputats.

Per als signants, la negociació d’aquest acord s’ha realitzat de “forma gairebé secreta”. Per això, consideren que “la urgència a voler aprovar-ho, el poc interès en què sigui conegut i debatut per la ciutadania demostren el fons ocult d’aquest tractat”, tal com assenyala el text de la declaració.
La declaració explica que tant el ZETA com el Tractat Trasatlántico de Comerç i Inversions (TTIP) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA) formen part dels denominats “tractats de nova generació”.

Són tendència