Connect with us

Actualitat

Son Servera vol millorar encara més les xifres de reciclatge

Ecovidrio ha visitat 23 establiments per estudiar com facilitar als bars i restaurants la feina de reciclatge

L’Ajuntament de Son Servera i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha duit a terme una campanya per conèixer les necessitats dels establiments serverins entorn del reciclatge i aconseguir, així, incrementar les xifres de reciclatge de vidre en el sector de restauració del nucli del municipi.

La iniciativa va començar amb una primera fase en què es van realitzar enquestes i entrevistes a 23 dels establiments de restauració del nucli per conèixer de primera mà quines eren les seves necessitats i poder així adequar els recursos existents. A més, Ecovidrio va oferir informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials i econòmics que té el reciclatge dels envasos de vidre. En una segona fase, d’acord amb els resultats de la primera, s’han repartit un total de 15 contenidors de 120L adaptats a la recollida porta a porta, facilitant així la correcta gestió per part dels establiments d’aquesta fracció.

És un dels municipis amb la mitjana de reciclatge per habitant més alta de Balears: l’any 2016 Son Servera va reciclar 466 tones de vidre

Miquel Àngel Espases, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Son Servera ha explicat que aquest tipus d’iniciatives de caràcter educatiu i facilitador “donen molt bons resultats, i la importància del sector de la restauració és fonamental per millorar les xifres de reciclatge“. Espases ha recordat que Son Servera és un dels municipis amb la mitjana de reciclatge per habitant més alta de les Balears: l’any 2016 Son Servera va reciclar 466 tones de vidre, el que suposa 42 kg per cada habitant, mentre que la mitjana balear és de 36 kg per habitant.

Són tendència