Connect with us

Societat

Consells per sobreviure a les festes de nadal

Molts d’agitadors de consciències, creuen que aquestes festes s’han distorsionat a causa del mercantilisme i el consumisme imperants

Segons estudis realitzats per la companyia Deloitte, tot i la crisi econòmica, en els darrers anys bona part de les familíes han destinat una mitjana de 820 euros a les seves compres nadalenques, 500 dels quals es gasten en regals.

És realment aquest el sentit del nadal?. Bona part dels agitadors de consciències que aquests dies deixen caure la seva opinió respecte a aquesta celebració consideren que aquestes festes s’han distorsionat a causa del mercantilisme i el consumisme imperants. Vet aquí una sèrie de consells per sobreviure a les trobades familiars i el nadal en general:

-Fer les coses voluntàriament. Assistir a les reunions familiars si et ve de gust i, si ho fem, és recomanable meditar abans o practicar alguna activitat per estar relaxats.

-Una vegada reunits, estar en silenci, escoltar, observar com està la resta de persones i empatitzar amb elles.

-Entrenar el múscul de l’acceptació, especialment en situacions de conflictes no resolts.

-Intentar no pertorbar-nos i sentir-nos ofesos amb nosaltres mateixos pel que diguin els altres.

-Treballar l’amabilitat i el respecte.

-Aprofitar aquesta època per fer balanç sobre com vivint la vida i detectar els possibles errors que hem comès guiat per l’ego.

-Fer un treball interior per treure tots els obstacles.

Són tendència