Connect with us

Actualitat

Noves al·legacions contra els camps de polo de sa Barralina, de Campos

L’Agència de Defensa del Territori de Mallorca (l’ADT) va precintar les instal·lacions fa uns mesos

Una vegada més, l’Entitat «Es Figueral Gran, SLU» ha decidit iniciar tràmits per legalitzar el camp de polo existent a la parcel·la 417 del polígon 21 i sol·licitar permís pel projecte de construcció d’un altre camp de polo a la parcel·la 232 (també ja existent avui en dia) i una explotació equina, així com projecte de rehabilitació d’edificació agrícoles i ramadera a la parcel·la 425 del pol. 21 i projecte d’execució d’un estany a la parcel·la 337 del polígon núm. 21.

Davant aquesta situació el Grup d’Ornitologia de Balears (GOB) ha decidit presentar noves al.legacions. L’entitat ecologista considera que no es justifica en absolut la necessitat de dos camps de polo i la construcció de 5 noves edificacions en una zona tan propera a un espai natural protegit de la Xarxa Natura 2000, ara també Parc Natural d’Es Trenc-Es Salobrar de Campos (Llei 2/2017, de 27 de juny, de declaració del Parc Natural Maritimoterrestre Es Trenc-Salobrar de Campos). No es garanteix en absolut la compatibilitat de la proposta (tant en el moment de la seva construcció com posterior explotació i activitat) amb l’alt nivell de protecció territorial i ambiental de la zona, segons el GOB.

“Veim que l’activitat de camp de polo substituirà quasi completament, l’activitat agrària de la finca, per tant ni el camp de polo (ja no considerada com a activitat complementària) ni l’explotació equina, sembla que tenguin per objectiu complementar sinó més aviat substituir l’activitat agrària principal realitzada, suposadament, fins ara – tot i que insistim que els camps de polo ja estan construïts – a aquestes mateixes parcel·les de la finca”, segons els ecologistes.

L’any 2016 es va iniciar un expedient d’infracció a dos camps de polo, per no disposar de llicència urbanística municipal que habiliti per al seu ús. Fa uns mesos, l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca (l’ADT) va precintar les instal·lacions.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència