Connect with us

Artà

Investiguen un veïnat d’Artà per delictes d’espoli i receptació de peces arqueològiques

Confisquen 42 peces arqueològiques en l’actuació més important contra l’espoli de jaciments submarins a Balears

La Guàrdia Civil ha confiscat un total de 42 peces arqueològiques en l’actuació més important contra l’espoli de jaciments submarins a Balears, coneguda com a ‘Operació Garum‘.

Tres persones estan sent investigades com a presumptes autors d’un delicte d’espoliació de Patrimoni Històric i tres persones més per un suposat delicte de receptació d’aquests objectes, segons un comunicat.

L’operació ha estat realitzada durant diversos dies pel Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil i han practicat un total de set registres domiciliaris a diferents localitats de les Illes.

La tècnica principal per a l’extracció d’aquests objectes ha estat ‘l’arrossegament’ a través d’embarcacions que utilitzen aquest art de pesca, ja que poden extreure tot tipus d’objectes del fons marí gràcies a la profunditat a la qual són capaços d’actuar.

Per la mobilitat que té aquest tipus de vaixells a l’hora de realitzar la seva tasca de pesca, les extraccions s’han realitzat per tota la geografia de l’arxipèlag balear.

A més, els investigadors del Seprona han sospitat que alguns dels espolis han estat duits a terme de forma manual per bussejadors.

INVESTIGATS

Segons ha informat la Benemèrita, els tres investigats com a autors d’un delicte contra el patrimoni històric per l’espoli de jaciments submarins s’han dedicat des de fa dècades a la pesca d’arrossegament. Així, amb aquesta tècnica han aconseguit extreure gran quantitat de peces al llarg dels anys, quedant-se en la seva propietat alguna d’aquestes peces, mentres altres eren venudes.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES