Connect with us

Comunitat

Balears expedientarà Airbnb i TripAdvisor

Per no complir amb la llei de lloguer turístic

El Govern iniciarà a partir d’aquesta setmana els tràmits per obrir un expedient sancionador a les plataformes Airbnb i TripAdvisor per no complir amb la llei relativa a la comercialització d’estades turístiques en habitatges, en no retirar l’oferta il·legal.

Així ho ha confirmat aquest dimarts el conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, qui ha explicat que de les set plataformes inspeccionades, Airbnb i TripAdvisor poden enfrontar-se a multes de fins a 400.000 euros per no haver-se adaptat a la nova normativa.

Prèviament, ha assegurat, des de la Conselleria de Turisme han enviat les notificacions corresponents a les plataformes per tal d’evitar sancions impugnades.

Les dues plataformes poden enfrontar-se a multes de fins a 400.000 euros per no haver-se adaptat a la nova normativa

Igualment, Barceló ha recordat que l’objectiu de la llei no és recaptatori, sinó que cerca regular una activitat en la qual la regulació existent era “insuficient i incompleta”.

Des de l’entrada en vigor de la llei a l’agost s’han realitzat 84 actes en habitatges de lloguer turístic i sis a agències comercialitzadores d’oferta il·legal a Mallorca, ha indicat el conseller.

Són tendència