Connect with us

Comunitat

Es tanca el ‘cas Andratx’ amb 30 condemnats

Primer gran cas de corrupció a Mallorca

El ‘cas Andratx’, el primer gran cas de corrupció a Mallorca, que va començar el 2006, ha acabat aquest dilluns després d’un últim judici -que ha acabat amb una conformitat- i 30 condemnes per urbanisme il·legal, des que se celebrés el primer judici, el 2008.

En aquesta peça, la 78, estaven investigats l’excap d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx, Jaume Massot, a qui se li ha retirat l’acusació, i una arquitecta del consistori, Maria Isabel Seguí, que ha admès haver comès un delicte de falsedat imprudent pel que haurà d’abonar una multa de 20 euros diaris durant sis mesos.

Així, es conclou que l’arquitecta, que també va ser cap d’Urbanisme i Ordenació de Territori, va realitzar un document en el qual certificava que una parcel·la del carrer Ramat del Port d’Andratx estava en sòl urbà amb el vistiplau del llavors batle del municipi, Eugenio Hidalgo (PP).

L’escrit de conformitat conclou que “es va faltar clarament a la veritat” i va possibilitar una llicència municipal per permetre la construcció d’onze edificis d’habitatges i piscines, que hauran de ser demolits perquè aquest terreny, que es va certificar com a urbà, era rústic.

A més, el terreny tenia la consideració de sòl rústic protegit per la Llei d’Espais Naturals de Balears i com a sòl no urbanitzable d’especial protecció amb categoria d’Àrea Rural d’Interès Paisatgístic (ARIP).

Segons l’escrit presentat per la Fiscalia, entre les 30 condemnes, és produïren fets de suborn, falsedat documental, delictes contra el medi ambient, prevaricació i negociacions prohibides.

En concret, el cas es va iniciar el 27 de novembre de 2006 amb la detenció d’Hidalgo, qui juntament amb els altres dos principals investigats, Massot, i l’ex zelador Jaume Gibert es troben en llibertat amb mesures, després d’haver complert part de les seves condemnes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència