Connect with us

Artà

Volen que el monestir de Bellpuig a Artà sigui un espai visitable

Aprovat un Pla d’intervenció urgent valorat en 60.000 euros

El vicepresident primer, Francesc Miralles, ha informat que el Consell ja disposa de 1,1 milions d’euros per fer front a les inversions compromeses i ha detallat les diferents actuacions previstes, consensuades amb l’Ajuntament d’Artà. A les tasques de manteniment urgent, autoritzades aquest passat mes d’octubre, se suma un Pla d’intervenció que ha aprovat avui la Comissió Insular de Patrimoni Històric, valorat en 60.000 euros i que executarà la Brigada de Patrimoni del Consell a partir del pròxim mes de gener. Paral·lelament, s’impulsaran els projectes de millores en l’accessibilitat i la mobilitat del conjunt patrimonial, un programa d’intervencions arqueològiques, així com un projecte d’interpretació d’aquest Bé d’Interès Cultural.

Aquest pla se suma a les actuacions d’urgència autoritzades el passat mes d’octubre i que es troben en marxa actualment: neteja de vegetació, revisió de l’apuntalament existent, reforç del mur tapial, substitució de malles de finestrals a l’església, retirada de cartelleria obsoleta i tancament de les zones d’accés, principalment.

Des de l’Ajuntament d’Artà, el batle Manolo Galán s’ha mostrat “molt satisfet de que les converses dutes a terme des de fa temps entre el Consell de Mallorca i l’ajuntament hagin arribat a bon port i s’hagin concretat tant en la dotació econòmica com en el gruix d’intervencions plantejades. Amb aquesta important inversió es reforça el projecte de divulgació de la cultura i el patrimoni artanenc de Bellpuig. Hi guanya la cultura i, per tant, hi guanyam tots”.

Bellpuig és una església de repoblament amb un alt valor arqueològic, ja que les diferents campanyes d’excavacions han tret a la llum restes d’època prehistòrica, romana, musulmana i de la mateixa comunitat monacal

El monestir de Santa Maria de Bellpuig, a Artà, és Bé d’Interès Cultural (BIC) en la categoria de monument des de 2004. Propietat del Consell de Mallorca des de 1998, Bellpuig és una església de repoblament amb un alt valor arqueològic, ja que les diferents campanyes d’excavacions han tret a la llum restes d’època prehistòrica, romana, musulmana i de la mateixa comunitat monacal.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES