Connect with us

Actualitat

Santanyí: Llengua, Terres i Gent

Presentada la publicació de les II Jornades d’Estudis Locals

Amb títol, Santanyí: Llengua, Terres i Gent, s’acaba de presentar la publicació de les II Jornades d’Estudis Locals de Santanyí, en un acte celebrat al Teatre Principal al qual hi han assistit molts dels autors dels diferents treballs que la formen. Les Jornades es van celebrar al novembre del 2016 a Calonge, amb l’objectiu de fomentar el coneixement i la difusió de diferents aspectes socials i culturals del terme municipal. En el seu moment es va animar tant a investigadors, professionals, estudiants i interessats en temàtica local a participar-hi. La presentació ha anat a càrrec del Dr. Jaume Vadell Adrover.

L’associació cultural Lausa, juntament amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, ha estat la impulsora tant de les Jornades com la publicació que s’acaba de presentar, on es recullen treballs dedicats a camps molt diferents, sempre vinculats amb el municipi santanyiner. Són 23 comunicacions que parlen d’arqueologia, literatura, geologia, música, religió, contraban, fronteres, meteorologia, agricultura… Hi ha estudis com Una làpida romana inèdita de Cosme Aguiló, Evolució de la població i la propietat a Calonge 1458 a 1800 de Margalida Obrador Bennassar o Presències lul·lianes a Santanyí de Andreu Ponç i Fullana.

Els diferents treballs presentats parlen d’arqueologia, literatura, geologia, música, religió, contraban, fronteres, meteorologia, agricultura…

Tant el batle del municipi, Llorenç Galmés, com la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, han destaca la importància d’aquestes Jornades d’Estudis Locals perquè suposen un estímul a seguir desenvolupant l’entramat investigador del municipi. El consistori també ha agraït al Departament de Cultura del Consell de Mallorca i a l’Institut d’Estudis Baleàrics, el seu suport a tot el projecte.

Són tendència