Connect with us

Actualitat

Un betlem que amaga un Sant Antoni

Es podrà visitar fins el proper 7 de gener a la plaça de ses Verdures de Manacor

L’Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb els comerciants de la plaça de ses Verdures i amb l’Associació de Betlemistes de Mallorca, ha impulsat l’exposició d’un betlem tradicional en un dels punts més emblemàtics de la ciutat.

Durant la presentació del betlem, els membres de la Coral de Fartàritx han cantat algunes cançons de Nadal i han animat tothom a contemplar el betlem de la plaça de ses Verdures en deteniment.

Els membres de la Coral de Fartàritx han cantat algunes cançons de Nadal.

Per convidar tothom a visitar el betlem molts dels comerços del centre de vianants indicaran amb fletxes i senyals la ruta per anar a veure el betlem de la plaça de ses Verdures, que tothom podrà contemplar fins dissabte dia 6 de gener. “Es tracta d’un  autèntic betlem mallorquí i totes les figures, les cases i molts dels elements del betlem són fets a Mallorca pels artesans de l’Associació de Betlemistes”, ha explicat la presidenta de l’associació, Margalida Bover.

 Sant Antoni s’amaga

Per fer reviure l’antiga tradició mallorquina d’amagar un frare entre les figures del betlem amb l’objectiu que els nins i les nines els cercassin, els encarregats de muntar el betlem han hi han amagat una figureta de Sant Antoni. Una figura que se sortejarà entre tots els que aconsegueixin trobar-la. Per entrar al sorteig, a més de trobar la figura de Sant Antoni, heu d’escriure el vostre nom i telèfon en una de les butlletes que hi trobareu. Indicau on s’amaga sant Antoni i dipositau la resposta a la bústia del betlem. Entre tots els participants es farà un sorteig i la persona guanyadora rebrà la figureta de sant Antoni.

Des de l’Associació de Betlemistes de Mallorca expliquen que “en el segle XVIII, arreu de tota l’illa de Mallorca s’acostumava a posar un frare amagat en els betlems però aquest costum es va anar perdent fins que va desaparèixer quasi totalment, i ara l’Associació de Betlemistes de Mallorca intenta animar tothom a recuperar-lo”, aclareixen des de l’associació.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES