Connect with us

Comunitat

El TC suspèn cautelarment la llei de ‘toros a la balear’

L’Alt Tribunal suspèn l’acord del Parlament en admetre a tràmit el recurs interposat contra la norma pel govern de l’Estat

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment diversos preceptes de la Llei Balear de regulació de les corregudes de bous i de protecció dels animals a les Illes Balears, coneguda com a llei de ‘toros a la balear’, que prohibeix la mort de l’animal.

L’Alt Tribunal suspèn aquests preceptes en admetre a tràmit el recurs interposat contra la norma pel govern de l’Estat, i estableix la suspensió dels mateixos des del passat 10 de novembre -data en què l’Executiu de Madrid va interposar el recurs– i va reclamar la suspensió cautelar. El Tribunal Constitucional haurà de ratificar o aixecar aquesta suspensió en un termini no superior a cinc mesos.

Així ho dicta el TC en un acte del passat 28 de novembre i conegut aquest dilluns 4 de desembre, en el qual deixa en suspens l’obligació que tots els bous que es toregen en places d’aquest territori tinguin un mínim de 4 anys complerts i en qualsevol cas menys de 6; o l’establiment de pesos mínims dels bous i obligació d’una bàscula de pesatge en totes les places independentment de la categoria de la plaça de què es tracti.

Així mateix, suspèn la cancel·lació per part de el president de la plaça de la correguda si no es compleixen els requisits ara impugnats; i el reconeixement veterinari dels bous per comprovar l’estat sanitari i de benestar de l’animal un cop acabat l’espectacle.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència