Connect with us

Manacor

Aquest estiu començaran les obres d’ampliació de l’àrea d’urgències de l’Hospital de Manacor

La presidenta Armengol  participa en un homenatge als antics gerents i als jubilats del centre hospitalari, que es va inaugurar l’any 1997

Durant l’homenatge als antics gerents i als jubilats de l’Hospital, que s’ha celebrat a l’Auditori de Manacor amb motiu del 20è aniversari del centre hospitalari, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat que aquest estiu començaran les obres d’ampliació de l’àrea d’urgències i a l’octubre la unitat de ressonància magnètica.

La presidenta ha destacat que l’ampliació és una “prioritat” per a aquest Govern. Així mateix, ha aprofitat l’ocasió per recordar els orígens de la construcció del centre sanitari, que va ser possible en bona part gràcies a la mobilització popular. “Aquest hospital sorgeix de la voluntat d’un poble”, ha dit la presidenta, fent esment a la manifestació que l’any 1987 va reclamar el nou centre hospitalari a la capital del Llevant.

Per altra banda, ha ressaltat la importància que la xarxa sanitària estigui descentralitzada perquè la ciutadania de la Part Forana no hagi de desplaçar-se fins a Palma per ser atesa.

L’increment poblacional, d’activitat i de professionals que ha experimentat l’Hospital en els darrers anys fa necessari ampliar les instal·lacions. De fet, durant el primer any d’activitat es varen atendre 53.000 consultes i actualment en són més de 170.000. I les urgències han passat de les 31.000 de 1997 a les més 71.000 de l’any passat. A més, dues generacions de manacorins han nascut al centre, concretament 20.175 infants.

El Pla director, consensuat amb els professionals, es durà a terme en quatre fases i suposarà un augment de 23.330 m², ja que es passarà dels 27.165 m² actuals a 50.495 m². El cost de l’execució serà de 80.960.310 ?.
La primera fase del Pla director del centre hospitalari preveu reformar i ampliar l’àrea d’urgències i incorporar un servei de ressonància magnètica.

Per la seva part, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha volgut aprofitar aquest acte commemoratiu per expressar el seu agraïment als professionals de l’Hospital de Manacor “perquè fan possible, dia a dia, que l’hospital ofereixi una assistència sanitària d’excelència i perquè amb la seva implicació i dedicació, han aconseguit a més, que sigui un dels hospitals de les Illes Balears més estimats per la població”.

Actes commemoratius

Durant l’acte celebrat a l’Auditori s’ha reconegut la tasca i la implicació dels antics gerents de l’Hospital i dels seus equips directius i també dels treballadors que ja s’han jubilat. Ha estat un reconeixement molt emotiu, en el qual s’ha recordat els treballadors difunts amb un fragment del monòleg XX anys de l’Hospital SON Manacor, que ha interpretat Marc Morales, zelador de l’Hospital. La Banda Municipal de Música de Manacor i el cor de cambra Ars Antiqua han amenitzat l’acte, que ha comptat amb la participació de batles i delegats dels tretze ajuntaments que pertanyen a l’àrea d’influència de l’Hospital.

Són tendència