Connect with us

Actualitat

Equipaments comercials de fins a 20.000 metres en el polígon de Manacor

Així ho contempla el nou pla d’equipaments comercials de Mallorca (PECMA) que prohibeix aixecar grans centres comercials a altres indrets de l’illa

El nou pla d’equipaments comercials de Mallorca (PECMA) farà difícil aixecar grans centres comercials a bona part de municipis de l’illa, excepte a les capitals del Llevant i el Raiguer. En el cas d’Inca, el polígon podria acollir equipaments de 30.000 metres quadrats, mentre que en el cas de Manacor la xifra es redueix fins als 20.000 metres. En els polígons de Palma i Marratxí aquesta possibilitat queda bastant més limitada.

Per nous equipaments d’entre 700 i 5000 metres quadrats, serà necessari presentar un estudi d’implantació comercial. Per més de 5.000 metres quadrats, es farà necessari un pla especial i un estudi de mobilitat. L’objectiu és, per exemple, evitar que es tornin a produir imatges de llargues cues de vehicles per accedir a grans superfícies. Fins i tot es podrà denegar la llicència.

Els nous establiments han de complir també paràmetres mediambientals com que el 50% de l’energia ha de ser autogenerada o que un 10% dels aparcaments han de ser per a vehicles elèctrics.

El PECMA zonifica l’illa en cinc àrees. Està previst que el ple del Consell insular l’aprovi inicialment dia 14 de desembre.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència