Connect with us

Actualitat

La Felib demanarà a diputats i senadors que donin suport al desbloqueig de la ‘llei Montoro’

El govern espanyol va anunciar que no modificaria la regla de despesa municipal perquè compta amb el superàvit dels municipis per rebaixar el dèficit de l’Estat

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) es reunirà amb diputats i senadors de Balears per demanar-los que reclamin al govern de l’Estat el desbloqueig dels superàvits municipals que el Ministeri d’Hisenda impedeix utilitzar, que al tancament de 2016 eren 460 milions d’euros .

Representants de diferents municipis de Mallorca, entre ells Artà, Llucmajor, Manacor i Capdepera han decidit aquest dilluns en una reunió sol·licitar actuacions dels representants de les Illes a les Corts i proposar també la intervenció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). En concret, segons informa la Felib en un comunicat, demanaran a la FEMP que reuneixi batles afectats de tot l’Estat “per pressionar el Ministeri d’Hisenda” perquè flexibilitzi la norma de despesa de l’anomenada “llei Montoro”.

“Els municipis que tenim un romanent de doblers hem de fer inversions i no podem”, ha lamentat el batle d’Alcúdia i promotor de la reunió, Antoni Mir.

Segons Mir, el consistori que té immobilitzats 50 milions d’euros de superàvits, ha emfatitzat que “els doblers del poble s’ha de gastar al poble i la gent té que veure on va els seus doblers”. El batle de Calvià i vicepresident de la Felib, Alfonso Rodríguez, ha indicat que “l’objectiu és aconseguir que es relaxi la llei Montoro, que té intervinguts els ajuntaments”. “No podem invertir en polítiques d’ocupació, educació o polítiques socials malgrat tenir doblers”, s’ha queixat. La Felib indica que recentment el govern espanyol va anunciar que no modificaria la regla de despesa municipal “perquè compta amb el superàvit dels municipis per rebaixar el dèficit de l’Estat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència