Connect with us

Comarca

Detingut un empresari de Cala Pi per frau i explotació laboral

El principal encausat, i altres quatre persones que figuraven com testaferros de nou empreses, van defraudar a la Seguretat Social més de 286.400 euros

La Policia Nacional ha detingut a un empresari d’hostaleria, que operava a la zona de Cala Pi (Santanyí), per tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral, falsedat documental, delicte contra els drets dels treballadors i contra la Seguretat Social.

Segons han explicat aquest divendres en un comunicat, el principal encausat, i altres quatre persones que figuraven com testaferros de nou empreses, van defraudar a la Seguretat Social més de 286.400 euros.

L’empresari, que havia treballat com a director d’un establiment d’hostaleria, va crear un entramat de nou empreses, posant a quatre dels seus treballadors, com testaferros de les mateixes, les quals oferien diferents serveis d’hostaleria a un hotel de Cala Pi.

D’aquesta manera, empraven a nombrosos treballadors, alguns d’ells contractats a l’estranger amb ofertes de treball fraudulentes, als quals els exigia llargues jornades laborals, des de les 06.30 hores fins a les 21.00h de dilluns a a diumenge per sous d’entre 750 euros a 900 euros i sense donar-los d’alta en la Seguretat Social.

La recerca ha estat realitzada pel Grup primer de la UCRIF de la Prefectura Superior a Balears i s’ha detingut a l’empresari i als quatre testaferros implicats en la trama.

Són tendència