Connect with us

Actualitat

El Museu d’Història de Manacor estrena sala

L’espai dedicat a Son Peretó s’ha renovat i millorat gràcies a una subvenció del Departament de Cultura del Consell de Mallorca

El Conseller de Cultura, Francesc Miralles, la regidora de cultura, Antònia Llodrà i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas han presentat aquest dimecres la nova sala dedicada a l’antiguitat tardana del Museu.

La sala ha renovat discurs i instal·lacions gràcies a la col·laboració institucional entre Consell i Ajuntament; tal com ja es va fer amb la sala romana l’any passat.

Una de les principals novetats és la incorporació a la sala d’un projecte audiovisual amb el nom “Del jaciment al museu”; una producció de 8 minuts de durada que es podrà visualitzar a través d’una tauleta electrònica a la sala i que explica els procediments i la feina que se segueix d’ençà que es localitza i s’extreu un esquelet d’un enterrament de la basílica de Son Peretó fins que es converteix en part d’una exposició.

 

“És important no només millorar infraestructures sinó també difondre la feina que s’hi fa. Els Museus no han de ser simples contenidors d’objectes sinó quelcom viu”; ha explicat el conseller Miralles.
A aquest projecte, que també ha renovat tota l’estètica i mobiliari de l’espai, s’hi han destinat gairebé 35.000 euros; 24.000 euros aportats per l’Ajuntament de Manacor i 10.927 que ha donat la conselleria.

Els Museus no han de ser simples contenidors d’objectes sinó quelcom viu”; ha explicat el conseller Miralles

“Des de l’Ajuntament ens adherirem sempre a aquestes subvencions perquè creiem que s’ha d’anar renovant el discurs del museu d’acord amb els estàndards internacionals i volem seguir millorant-lo, i això ajuda molt, ja que moltes vegades el pressupost de cultura dels Ajuntaments no és molt alt”; ha explicat la regidora Llodrà.

El conseller de Cultura, Patrimoni i Esports ha anunciat també que es tenen previstes més línies de subvencions per a projectes similars. Ha destacat especialment una ajuda per facilitar l’adquisició de jaciments als Ajuntaments, ja que “moltes vegades estan a possessions privades i no podem fer res, ni les institucions perquè sigui beneficial pels ciutadans ni el propietari perquè és un bé protegit.

Amb tot, la nova sala s’obrirà al públic de manera oficial el dissabte 25 a les 17:00 h.

Són tendència