Connect with us

Societat

Les persones que conviuen amb cans tenen menys risc de patir malalties cardiovasculars

Aquesta relació positiva ha estat demostrada estadísticament en un estudi duit a terme a Suècia analitzant l’historial mèdic de més de 3,4 milions de persones

Les persones que viuen en companyia de cans tenen un menor risc de mort associada a malalties cardiovasculars, en relació amb la resta de la població. Aquesta relació positiva ha estat demostrada estadísticament en un estudi duit a terme a Suècia analitzant l’historial mèdic de més de 3,4 milions de persones d’entre 40 i 80 anys, durant un període de 12 anys.

Els autors indiquen que aquest tipus d’investigacions no permet determinar la causa d’aquesta relació entre viure amb animals domèstics com els cans i tenir un menor risc de mortalitat però apunten que una de les hipòtesis és que aquest grup de persones mantenen hàbits més saludables i tenen menys tendència al sedentarisme (encara que només sigui pel fet d’haver de treure’l a passejar). Els resultats d’aquest estudi han estat difosos a través d’un article publicat per la revista Scientific Reports.

Una de les dades destacades de l’estudi és que tenir la companyia d’un ca és especialment important com a factor de protecció en persones que viuen soles (sense la companyia d’altres persones). Així, les persones que viuen només en companyia d’aquests animals té un 33% menys de risc de mort i un 11% menys de risc de malaltia cardiovascular, ha indicat Mwenya Mubanga, estudiant de doctorat al Departament de Ciències Mèdiques i el Laboratori de Ciència de la Vida de la Universitat d’Uppsala (Suècia) i primera autora de l’article científic publicat ara.

Són tendència