Connect with us

Actualitat

El Govern prohibirà les concessions i autoritzacions de nous pous d’aigua

De les 64 masses que hi ha a Mallorca, 34 estan en mal estat quantitatiu o qualitatiu

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca prohibirà les concessions i autoritzacions de nous pous davant la sobreexplotació dels aqüífers, segons preveu la revisió anticipada del Pla Hidrològic de Balears.

Així ho ha anunciat la Conselleria en una nota de premsa en la qual explica que no es permetran noves concessions ni autoritzacions de pous, excepte si es justifica per ús agrícola, professional o urbà si no hi ha cap altra font alternativa.

Amb aquesta nova política, la Conselleria confia en millorar l’estat de les masses d’aigua “de manera considerable”. De les 64 masses que hi ha a Mallorca, 34 estan en mal estat quantitatiu o qualitatiu. Els principals problemes són de qualitat per l’elevada concentració de clorurs a la zona costanera i de nitrats en el Pla de Mallorca. Pel que fa a la sobreexplotació, a Mallorca hi ha 16 masses de les que s’està extraient més del recurs disponible. Les masses d’aigua en bon estat han passat de representar el 48% el 2013 al 23% aquest any, segons les dades de la revisió anticipada del Pla Hidrològic.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència