Connect with us

Actualitat

Les escoles de música de Santanyí comencen el curs amb gairebé 300 alumnes

El municipi podria acollir l’any que ve la trobada de flautes del Llevant de Mallorca

El municipi de Santanyí compta amb una llarga tradició de foment i interès per la música i l’ensenyament musical. De fet compta amb dos centres on s’imparteix formació: l’Escola de Música Adagio de Cala d’Or i l’Escola Municipal de Música de Santanyí. A la primera, l’octubre, hi havia 130 matriculats i 13 professors, i a la segona són 150 alumnes i 15 mestres. Ambdues tenen la seva pròpia banda, i entre les dues cobreixen gairebé qualsevol inquietud musical que pugui sorgir al municipi. Tenen classes de llenguatge musical, de cant coral, per a nadons, classes individuals, d’instruments…

L’Escola de Música Adagio de Cala d’Or estrena enguany directora: Maria del Mar Vicens, qui agafa el càrrec encoratjada per conèixer l’escola des de ben petita. Al capdavant de l’Escola Municipal de Música de Santanyí hi ha el seu director, Agustí Pons, qui parla amb molt d’orgull de la feina que es fa a l’escola: “Impartim 155 hores de classe setmanals, i tenim els objectius clars; potenciar la cultura musical des de l’amateur fins als que tenen vocació professional, tant sigui de música clàssica, moderna com tradicional. La nostra escola és per a totes les edats, d’1 a 99 anys (enguany l’alumna de més edat en té 67), i no només tenim música, hi ha moltes d’atles activitats que anem combinant.

El director de l’EMMS també es mostra satisfet amb que de cada any la tendència és que augmenti el nombre d’alumnes, i que s’hi vagin formant grups nous. Per exemple, aquest curs, 5 nines de 7 anys comencen a tocar la trompeta, quan el curs passat no n’hi havia cap, i el nombre d’alumnes de guitarra també a augmentat amb 3 alumnes més, un d’ells de 40 anys.

Tant a Santanyí com a Cala d’Or, el Concert de Santa Cecília està marcat al calendari com un dels més importants de l’any

Precisament una d’aquestes activitats que es van combinant durant tot el curs, són els concerts i les audicions. Tant a Santanyí com a Cala d’Or, el Concert de Santa Cecília està marcat al calendari com un dels més importants de l’any. Aquest cap de setmana, primer serà el torn de la Banda de Música Adagio de Cala d’Or, dissabte 18 de novembre a les 19.30, i diumenge 19 les bandes Infantil, Jove i Municipal actuaran al Teatre Principal de Santanyí a partir de les 11.00.

Les dues escoles del terme municipal també programen activitats conjuntes, com el Taller d’Estimulació Musical Primerenca de Damaris Gelabert per a nadons i nins de fins a 7 anys, que es realitzarà al desembre. És el tercer any que es s’organitzen aquests tallers, sempre amb notable èxit. També està marcada al calendari la trobada de flautes del Llevant de Mallorca que els dos directors volen que al 2018 se celebri a Santanyí.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència