Connect with us

Comunitat

Pilar Carbonell dimiteix com a directora general de Turisme

Serà substituïda pel llorencí, Antoni Sansó, que fins ara exercia d’assessor tècnic

El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha acceptat aquest dijous la dimissió de Pilar Carbonell com a directora general de Turisme, que serà substituïda per Antoni Sansó, que fins ara era assessor tècnic d’aquesta conselleria.

Després d’anunciar que ha acceptat la seva dimissió, Barceló ha defensat la feina feta per Carbonell, i ha explicat que confia “plenament” en què la investigació judicial en què està implicada “conclourà que no ha comès cap delicte en l’exercici del seu càrrec”.

La dimissió de Carbonell s’ha produït pocs minuts després que es conegués que el titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, el jutge Manuel Penalva, havia citat a declarar a la directora general de Turisme del Govern, com investigada en la macrocausa de corrupció dins de la Policia Local de Palma, per un possible tracte de favor a negocis de l’empresari Tolo Cursach.

Carbonell haurà de comparèixer davant del jutge el proper dimecres 29 de novembre a les 10.00 hores. Se li imputen els delictes de tràfic d’influències, prevaricació i ús d’informació privilegiada. A més, el jutge cita a Tolo Cursach, i als seus directius, Tolo Sbert i Antoni Bergas, i un altre dels seus col·laboradors, Fernando Pareja, per al dia 27; i l’1 de desembre haurà de declarar Corpus Tobarra pels mateixos delictes que Carbonell.

La directora general apareix en un informe policial en què es recullen diferents converses telefòniques, algunes d’elles entre Carbonell i el directiu del Grup Cursach Tolo Sbert. Segons la Policia, Carbonell hauria donat a aquest grup empresarial “un tracte de favor exclusiu i preferent” a l’hora d’accelerar tràmits administratius.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència