Connect with us

Actualitat

El PP de Felanitx demana una rebaixa de la contribució de fins al 5%

El Partit Popular de Felanitx recrimina a l’equip de govern municipal (Bloc per Felanitx, PSIB-PSOE i Pi) que es negui a la rebaixa d’impostos que sol·liciten els populars; arribant a ser la proposta de rebaixa del 5% per a la contribució -i que així es reflecteixi ja en els pressupostos de 2018-, rebaixant el tipus impositiu del 0,473% al 0,45%.

El portaveu del PP felanitxer, Toni Peña, incideix que “és alarmant l’obsessió recaptatòria de l’actual equip de govern a Felanitx. Estan ofegant amb els impostos als felanitxers, tot i la recuperació econòmica; la qual cosa provoca que els nostres residents no puguin aixecar el cap per les càrregues impositives de l’Ajuntament”.

Així, en el ple municipal d’aquest dilluns, el Partit Popular de Felanitx ha presentat una moció per abaixar els impostos municipals; argumentant que l’Ajuntament, en dos anys, ha ingressat més de 800.000 euros per les noves altes en el padró de l’IBI; el que es tradueix en 400.000 € més dels que inicialment havien previst.

Els populars argumenten que l’Ajuntament, en dos anys, ha ingressat més de 800.000 euros per les noves altes en el padró de l’IBI

Amb tot, l’Ajuntament de Felanitx ha posat en marxa una nova campanya per regularitzar valors cadastrals; el que significa que més de 1.000 felanitxers rebran una carta on se’ls comunica que el seu valor cadastral puja. A més, han privatitzat el servei de neteja, l’enllumenat i construcció i de la gestió de recollida de deixalles, per, en teoria, estalviar costos, “ldò, a què es deu la negativa a baixar impostos si prediquen que la gestió del pacte felanitxer es basa en evitar despeses innecessàries al nostre municipi?”, critica Peña.

Són tendència