Connect with us

Comunitat

El Consell de Mallorca gestionarà directament el servei de la ITV

Una empresa serà l’encarregada de dur a terme les inspeccions, tot i que serà la institució qui gestionarà el servei i cobrarà directament la taxa

La comissió mixta, on es reuneixen polítics i tècnics, ha aprovat  avui la memòria de la ITV per la qual s’eleva al Ple que sigui el Consell de Mallorca qui presti directament el servei, però que una empresa s’encarregui de realitzar les inspeccions tècniques de vehicles.

Aquesta decisió s’ha pres després d’analitzar la memòria presentada, així com els pressuposts, on es restringia molt els llocs de treball de l’administració pública i la internalització de treballadors. Aquest fet podria suposar la pèrdua de llocs de feina i, en conseqüència, faria minvar la qualitat del servei prestat. Amb aquesta fórmula, en tot moment es garanteix la subrogació dels treballadors i treballadores amb les mateixes condicions per part de la nova empresa adjudicatària.

Amb aquest sistema s’aconseguirà prestar un servei més eficient i garantir els llocs de treball i condicions de feina de tots i totes les treballadores i treballadors, segons l’ens insular.

Des del moment que el Consell de Mallorca assumeixi la gestió, recaptarà directament la taxa del servei de la ITV. Per això s’elaborarà una nova ordenança fiscal a la qual s’hauran de tenir en compte criteris ambientals i, després dels darrers estudis fets, pot suposar una baixada de la taxa. Una baixada que anirà molt relacionada amb l’eficiència ambiental dels vehicles.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència