Connect with us

Comunitat

Madrid decideix posposar ‘sine die’ el tancament d’Es Murterar

L’anunci ha caigut com un gerro d’aigua freda a la Conselleria, que considera que mantenir la central oberta no té cap sentit

El Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha defensat, després d’estudiar les propostes presentades pel Govern en relació a la situació de la central d’Es Murterar (Alcúdia), que el seu tancament el 2020 pot suposar un sobrecost de 200 milions d’euros. Així mateix, segons ha traslladat en un comunicat aquest dilluns, el tancament d’aquesta central “no garanteix el subministrament elèctric per a les Illes “.

Des del Ministeri han assegurat que s’han fet diverses simulacions tècniques i s’ha constatat que el tancament d’Alcúdia suposa uns costos “inassumibles” per als consumidors de tot l’Estat en el rebut de la llum. Actualment, han recordat, els ciutadans assumeixen 300 milions d’euros anuals perquè el rebut elèctric a Balears sigui el mateix que a la resta de llars de tot l’Estat tal com exigeix ​​la normativa estatal per compensar la insularitat. “El compromís del govern és complir amb els compromisos mediambientals amb el menor cost per al consumidor. Prendre decisions econòmicament no viables suposar en el passat l’augment insostenible del dèficit de tarifa elèctrica”, han manifestat.

L’anunci ha caigut com un gerro d’aigua freda a la Conselleria, que considera que mantenir la central oberta no té cap sentit. Pons ha afegit que les propostes que havia presentat l’Executiu eren constructives per assolir per al 2020 els objectius dels Acords de París. Així mateix, ha anunciat que denunciarà davant la Unió Europea l’incompliment dels compromisos internacionals i ha demanat una reunió amb el comissari d’Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència