Connect with us

Actualitat

El PP de Porreres, Llucmajor, Felanitx i Algaida al·legaran contra les noves ZEPA

Els portaveus d’aquests grups municipals coincideixen en que: “Medi Ambient dificulta el dia a dia de propietaris, pagesos i caçadors”

El Partit Popular de fins a vuit municipis de Mallorca, entre els quals hi figuren els grups municipals de Porreres, Llucmajor, Felanitx i Algaida,  han registrat davant el Govern les al·legacions contra la decisió de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca d’ampliar la declaració de noves Zones d’Especial Protecció per a les Aus i l’ampliació de la superfície d’algunes de les ja existents.

Els respectius portaveus d’aquests grups municipals incideixen que “els propietaris de les finques afectades no saben ni les prohibicions contemplades amb la declaració ZEPA dels seus terrenys”. En aquest sentit afegeixen que “ni la conselleria ho sap. El que està clar és que el que vol el Govern d’Armengol és dificultar el dia a dia de propietaris, caçadors i pagesos. No ho podem permetre”.

Les al·legacions del Partit Popular de les Illes Balears es basen en la manca de justificació de noves ZEPA i d’ampliació de ja declarades, en la manca de consideració com Important Birds Areas (IBA), en la nul·la avaluació dels efectes en les activitats agràries, cinegètiques i ramaderes, així com en la manca de consens i participació dels propietaris i associacions afectades per la proposta del Govern.

Així, el PP balear rebutja la política de prohibició injustificada d’activitat en les ZEPA, incidint que aquest tipus de declaració únicament es pot basar en criteris ornitològics, que han d’estar científicament fundats, i que han de demostrar la necessitat de declarar una zona concreta com d’especial protecció, cosa que no passa en el cas de les noves previstes pel Govern.

 

Són tendència