El Partit Popular de Manacor es queda sol en la defensa de la presó permanent revisable

El Partit Popular de Manacor es queda sol en la defensa de la presó permanent revisable

Pedro Rosselló va presentar una moció per donar suport a la polèmica mesura. Cap grup hi va votar a favor, no obstant PI i AIPC decidiren abstenir-se

El debat sobre la presó permanent revisable ha arribat també a l’Ajuntament manacorí, després de la seva reobertura amb el cas del nin Gabriel assassinat aquests dies a Almeria.El grup popular ha presentat aquest dilluns al plenari una moció per donar suport a aquesta figura jurídica instaurada a Espanya al 2015 però que té pendent una proposta de derogació per inconstitucionalitat als Tribunals.

El regidor popular ha defensat la mesura per casos extraordinaris i per persones “que no puguin sortir al carrer perquè no estan preparades i siguin casos molt greus”. Rosselló també ha remarcat en vàries ocasions que “en cap cas és presó perpètua”

Una opinió que no comparteix cap grup de l’oposició, que considera falla a la idea de reinserció recollida al Codi Penal i a la Constitució.

Des de Volem, Grimalt ha volgut citar l’article 25.2 que defensa la reeducació, reinserció i considera que en cap cas els presos han de ser eliminats de la societat. “Càstig i prevenció no són un mateix debat”; ha conclòs Grimalt.

Més-ERC i PSOE no només han ratificat la idea de Grimalt sinó que també han acusat al Partit Popular de fer “populisme electoral” i de jugar amb la sensibilització social, obviant l’objectivitat en temes tan transcendentals.

“Els polítics hem de posar calma, no encendre a la societat i demanar venjances”; ha explicat la portaveu socialista, Núria Hinojosa.

Des del PI, tot i que han votat amb l’abstenció també han volgut ressaltar la falta de suport científic i de professional; juristes i criminòlegs; per aquesta mesura.

Amb tot i amb l’abstenció d’AIPC “perquè no és un debat que toqui a Manacor”, el Partit Popular ha quedat sol en la defensa d’aquesta conflictiva mesura jurídica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *