Els darrers set dies: Ateses més de 27.000 urgències als hospitals públics i atenció primària

Els darrers set dies: Ateses més de 27.000 urgències als hospitals públics i atenció primària

El servei del 061 Salut Respon ha atès 446 consultes telefòniques

El Servei de Salut està en contacte diari amb els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària per fer el seguiment de les necessitats assistencials de la població. En aquest sentit, està previst habilitar espais adequats d’observació als centres hospitalaris per a l’atenció dels pacients i s’estan mobilitzant més recursos per tal de donar resposta a l’increment de la pressió als serveis d’urgències, que és un fet habitual en aquesta època de l’any.

En aquest sentit, en els darrers set dies s’han registrat 27.217 urgències: 8.819 als hospitals públics i 18.398 als serveis d’urgències d’atenció primària. Del total d’urgències dels hospitals, 1.223 han requerit d’ingrés, el que suposa un 13,8 % del total.

L’augment de l’activitat a les urgències és conseqüència de la detecció d’una alta incidència de diferents patologies respiratòries, entre les quals es troba el grip. La darrera taxa de grip registrada a les Illes Balears és de 95,64 casos per cada 100.000 habitants. Suposa un lleuger augment respecte a la taxa registrada la setmana anterior, amb 81,18 casos.

L’Hospital de Manacor té obertes totes les seves unitats de servei

Totes les unitats estan obertes. La contractació de personal està ajustada a les necessitats i a l’espai disponible, segons l’Ib-Salut. S’han contractat llits d’hospitalització a l’Hospital de Llevant per a ingressos de pacients amb patologies mèdiques, per si es produeix un increment important de la demanda assistencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *